Sorteer op

Inti WOMAN

Wie is er geen fan van INTI? De duurzaam en met de hand geproduceerde truien en vesten van uitpakken is elk jaar weer een feestje. Wij zijn dan ook stiekem weer blij als de dagen kouder en korter worden en we onze INTI truien weer aan mogen. De truien, vesten en accessoires worden handgebreid door 700 vrouwen woonachtig in de dorpen in het noorden van Ecuador. De Alpaca wol is onwaarschijnlijk zacht en draagt heerlijk en alles behalve kriebelig. INTI en Karakter gaan al heel lang terug. Het label is vanaf de start van Karakter onderdeel van de collectie, zelfs nog voordat Karakter zich volledig op duurzame kleding stortte.

Bijna 30 jaar geleden waren Anita en Leon jonge en avontuurlijke backpackers op hun eerste reis naar Zuid-Amerika. Het was liefde op het eerste gezicht: het continent stal hun hart met zijn prachtige natuur, kleurrijke cultuur en gastvrije mensen. Ze zijn nooit weggegaan. Anita en Leon brengen nog steeds ongeveer de helft van elk jaar door in Otavalo, in het noorden van Ecuador, om de productie en het team van ongeveer 700 breisters te ondersteunen. Ze zijn nauw betrokken bij elke stap van het proces, van de ontwerpfase tot het verven en breien van wol en de distributie van hun producten. 

Een INTI trui is een product waar de liefde vanaf straalt. Aan elke trui hangt een kaartje met de naam van de breister die hem gemaakt heeft. Zo krijgt de energie die erin is gestopt een gezicht. We zijn benieuwd, welke trui is jouw favoriet? 

© 2011 - 2024 karakterwebwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel