WAS TIPS VOOR THUIS:

Is de wasmachine klaar? Haal de kleding meteen uit de wasmachine. Laat je de kleding er langer in zitten dan gaat de kleding kreuken.

2. HAAL ZWEETGEUR UIT JE KLEDING

Azijn is een goed middel om zweetgeur uit kleding te halen. Laat de kleiding een hele nacht weken in een emmertje water met een flinke scheut azijn.

3. VOLLE MELK ALS BLEEKMIDDEL

Volle melk is een goed bleekmiddel voor vergrauwde of vergeelde kleding. Gewoon een paar uur laten weken. Een paar uur in melk en daarna spoelen met lauw warer is de manier om gekleurde katoen op te frissen.

4. MAAK EEN WASMACHINE VAN JE BADKAMER, en laat je gedragen kleding hier een douche- of badbeurt hangen. De stoom maakt de kleding een beetje vochtig, waardoor geurtjes verdwijnen en de kleding als het ware gestoomd wordt.

5. GEBREIDE KLEDING NIET HANGEND LATEN DROGEN, maar liggend laten drogen, dan blijft het beter in model. Wol kun je beter niet te vaak wassen. Het liefst op de hand. Nooit boenen of wrijven. Na het wassen uitknijpen, niet wringen en daarna zoveel mogelijk droog rollen in een handdoek. Vaak is wassen echt niet nodig en kun je volstaan met het buiten hangen van wollen kleding. Mistig weer is het gunstigst.

6. LESS IS MORE

Gebruik niet teveel wasmiddel, dit is slecht voor de wasmachine en.. je raadt het al, dus ook voor jouw kleding. Lees altijd op de verpakking hoeveel wasmiddel je nodig hebt. Logischerwijs heb je minder wasmiddel nodig als je een kleinere was draait.

7. ZO HOUDT JE JE WOLLEN SJAAL MOOI

Een sjaal van wol kan beter niet gewassen worden. Om hem schoon te maken kun je hem beter net zolang met tarwemeel inwrijven tot hij weer als nieuw is.

8. WAS MET AZIJN OF ZOUT

Gekleurde stof behoudt zijn kleur als je het voorzichtig wast met wat azijn of zout. Geen zeep gebruiken en laten drogen in de schaduw.

9. NATTE SCHOENEN NIET TE SNEL LATEN DROGEN

Dus niet bij de verwarming. Laat ze opdrogen met spanners. Eventueel kan er krantenpapier gebruikt worden. Ze drogen dan sneller en heeft hetzelfde effect.

10. WAS MINDER

De meeste kleding hoef je echt niet na een keer dragen in de was te doen. Hang het een nachtje buiten, of bij een open raam, dan ruikt het de dag erop weer lekker fris.

11. KIES DE JUISTE TEMPERATUUR

Wassen op een lagere temperatuur is beter voor je kleding en voor het milieu. Gekleurde en witte was reinigt het beste tussen 30 en 60 graden celcius. De zwarte was reinig je het beste op een lage temperatuur van 30 graden celcius. Handdoeken en sokken kan je wassen van 40 tot 90 graden celcius.

12. LEES EN LUISTER ALTIJD NAAR DE WASVOORSCHRIFTEN

We weten allemaal dat een kledingstuk er niet mooier van wordt als je de wasvoorschriften in de wind gooit. Mocht je het eruit willen knippen, lees de voorschriften dan goed door, of bewaar de labels in een doosje in de buurt van de wasmachine.

13. INSIDE OUT

Was de kleding binnenste buiten, sluit alle ritsen en knoop de knoopjes dicht, zodat de overige kleding geen beschadigingen oplopen in de machine. Zijden blousjes en lingerie kun je beter wassen in een speciaal netje, welke te verkrijgen zijn bij lingeriewinkels.

14. SUEDE REINIGEN MET OUD WIT BROOD

Vlekken kunnen met vlakgom bewerkt worden. Ook vilt wordt weer mooi schoon als je er met een stuk oud wit brood overheen wrijft.

15. DE ZON ALS NATUURLIJK BLEEKMIDDEL

De zon is een natuurlijk bleekmiddel dat beter werkt dan vlekverwijderaars. En dat gratis en voor niets! Dus heb je last van hardnekkige vlekken in je wasgoed? Laat het dan lekker zonnebaden en zie de vlekken als sneeuw voor de zon verdwijnen!

© 2011 - 2019 karakterwebwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel