Millican

Millican Dalton is een lokale legende in het Lake District. In de vroege jaren 1900, stopte hij  met zijn conventionele 9.00u-17.00u5 routine in Londen om een leven na te streven in de open lucht. In feite, woonde hij in een grot in de Borrowdale Valley - niet ver van Millican HQ. Millican leefde in harmonie met de natuur. Hij maakte zijn eigen spullen, enkel gericht op wat hij nodig had om te genieten van de vrijheid van het leven.

Nu hebben we zelf nooit echt willen wonen in een grot te, Maar we werden geïnspireerd door Millican Dalton's - zijn bewuste keuze om het leven zijn eigen manier leven, om het conventionele denken uit te dagen. Millican koos voor de ervaring tegenover het materieel gewin - hij inspireerde ons om hetzelfde te doen.

 

Laten we duidelijk zijn over elke duurzaamheid: 100% duurzaamheid bestaat niet echt in onze wereld van vandaag. Wij beseffen dat. Al onze materialen vereisen natuurlijke hulpbronnen en moeten worden geproduceerd, verwerkt en verzonden, net als ieder ander.

Maar we proberen weloverwogen keuzes te maken ten gunste van de duurzaamheid.

De keuzes die we maken met het gebruik van onze materialen is er daar één van. Al jaren spelen katoen, wol en leer een belangrijke rol in de historie van het buiten zijn. De laatste jaren is polyester in opmars. Het hergebruiken van deze materialen en het gebruik van moderne technologie om hun duurzaamheid te upgraden heeft geresulteerd in een unieke set van materialen voor Millican producten.

Om ons te helpen betere beslissingen te nemen, traden we toe tot  RITE (Reducing the Impact of Textiles on the Environment). Een goede keuze want er zijn een hoop keuzes te maken als het gaat om certificaties en stoffen.

 

Sorteer op
© 2011 - 2020 karakterwebwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel