Over dit merk willen we je wat meer vertellen. Ze doen namelijk niet aan marketing, hun hele budget gaat naar de duurzame productie! Daarom nemen we graag de rol van ambassadeur op ons. Veja is opgericht in 2004 door twee vrienden, de Franse Sebastièn en Francois. Ze leerden elkaar kennen als tieners, werden vrienden op school en de universiteit en reisden samen de wereld rond en deden onderzoek naar sociale, ecologische en economische projecten. Daar zagen ze de downside van de globalisering en besloten iets met hun bevindingen te doen. Ze begonnen hun schoenenlabel Veja, wat 'kijk' betekent. Kijk verder, willen ze daarmee zeggen. Kijk hoe iets geproduceerd is. Hun schoenen worden gemaakt in Brazilië, samen met eco-friendly farmers van organic cotton, wild rubber uit de Amazone en leer dat geverfd wordt met veggies! Hun hele productie-proces is groen, van de verpakking, tot de logistiek tot aan de groene stroom in hun distributiekantoor in Parijs. Ze produceren alleen wat besteld wordt en hebben dus geen voorraad, zo wordt er niets verspild. Ruim tien jaar verder werken ze nog steeds met dezelfde kleine onafhankelijke productenten waar ze mee begonnen zijn en hebben zich along the way steeds meer boeren zich aan het eco-farming team aangesloten. Een bewijs dat het een sterk merk is. Inspirerend!

Een Vejaschoen probeert vernieuwende technologie, een minimalistische look en slimme, eerlijke materialen te combineren. Leder voor de Vejasneakers wordt gelooid in een milieuvriendelijk proces met extracten van de Acaciaplant.

Katoen is 100% biologisch en afkomstig uit Tauà, Brazilië. Lokale katoenboeren werken er op agro-ecologische wijze, vrij van chemicaliën en pesticiden en krijgen van Veja een eerlijk loon.

Dat geldt ook voor de rubbertappers in het Amazoneregenwoud, die voor de 40% wild rubber zorgen in een Vejabuitenzool. Door dit rubber te benutten groeit de economische waarde van het regenwoud en draagt Veja bij aan de strijd tegen ontbossing.

© 2011 - 2018 karakterwebwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel