INTI Knitwear bestaat uit twee Nederlandse ondernemers en bijna 400 breisters in Ecuador. Het is de optelsom van creatieve Hollandse ideeën, originele ambacht en de beste duurzame grondstoffen uit Ecuador en Peru. Ontwerpster Anita Cales: “Wol is een klassieker waar je oneindig mee kunt variëren. Iedere vrouw, in welk land dan ook, houdt van warme mooie spullen in de winter.”


Het verhaal van INTI Knitwear begint bij Anita Cales en Leon van den Broek. Waar ze in de eerste jaren nog bestaande spullen inkocht in Ecuador, ontwerpt Anita Cales nu zelf alle vesten, sjaals en accessoires. Ieder kledingstuk is steek voor steek, met twee naalden en Peruaanse alpaca en merino wol, door lokale breisters gemaakt. De handtekening van de breister staat zelfs in het label van het item. Anita: “We brengen vaak persoonlijke bedankjes over aan de breisters van de mensen die onze spullen kopen.”

Achter ieder kledingstuk van INTI Knitwear zit een persoon. Voor Anita Cales is dat de essentie van duurzame mode. “Er schuilt een verhaal achter, je bent je als draagster bewust van de herkomst. Wij merken dat dat gewaardeerd wordt.”

Anita Cales haalt haar inspiratie voor de modellen uit trends. ‘Ik knip, scheur en plak tot er gaandeweg nieuwe ideeën ontstaan. De kleuren en modellen zijn belangrijk om een nieuwe collectie vorm te geven, maar ik experimenteer ook met eigenschappen van materialen. Zijde en katoen in combinatie met wol geeft mooie effecten.”
 

© 2011 - 2019 karakterwebwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel